ИНФОРМАЦИЯ ЗА НЕСЕБЪР

Счита се, че черноморският район на Несебър е бил заселен преди 5000 години, а това прави Несебър един от най-старите градове в Европа. Още тогава, преди хиляди години, тези, които са посетили това идилично място са знаели, че са открили малко кътче от рая. Днес, богатото минало е превърнало Несебър в мека на любители археолози и историци, докато изобилието му на природни забележителности привлича вниманието на търсачите на силни усещания и нуждаещите се от безгрижна почивка хора. Без значение как предпочитате да релаксирате, Черноморският регион на Несебър може да предложи за всекиго по нещо интересно.

Старата част на Несебър, обявена за паметник на културното наследство от ЮНЕСКО, се намира само на 2 км от Посейдон Резидънс Комплекс. Тук са запазени ценни паметници от всички етапи на дългогодишното му съществуване: останки от крепостни стени от римско време и Средновековието, стари византийски и български църкви, старинни къщи от 18-ти и 19-ти век. Най-голямото богатство на града са многобройните църкви. Благодарение на изобилието от атракции и съблазнителения дух на древността, градът е известен като място за религиозно поклонение на туристи през цялата година.

Несебър е историческата съкровищница на България и през 1956 г. е обявен и признат за град музей - археологически и архитектурен резерват. Днес старата част на града е привлекателно място за романтични разходки по тесните калдаръмени улици, сред малките магазинчета, предлагащи ръчно изработени сувенири - керамика, плетива и бижута. Прекрасната древната атмосфера е предпоставка за една незабравима пълноценна почивка.

Новата част на Несебър се характеризира с модерна архитектура. Хотелите, къщите за гости и частните квартири също са със съвременен облик и отговарят на най-новите тенденции в областта на туризма. На север и на юг от града са разположени широки плажове и естествени пясъчни дюни, чийто гребени образуват приказен природен феномен. Разходка с яхта или с корабче, риболов, велосипеди под наем и разнообразни водни спортове донасят разнообразие в почивката на туристите.


 

Copyright @ Real Advance Ltd '2016-2020